Föreläsning 7 mars 2024 kl 18.00

Varmt välkommen på årsmöte 2024

25 November- dagen då FN uppmanar hela Världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor.

Vi i Hedemora kvinnojour är så tacksamma och varma i själen efter Orange Day när så många människor valde att komma och manifestera med oss mot våldet. Vi blir omtumlade av att så många fler vill kämpa med oss för jämställdhet och ett Hedemora fritt från våld.
Så här såg det ut:

IMG_1030
IMG_1031

Föreläsning på torsdagen den 23/11. Vilken kväll och vilken historia…mycket känslor. Tack till Dig Jessica för att Du ville komma till oss och dela med Dig av Din historia

 

Vi vill också passa på att TACKA ALLA ER som ställt upp för oss i Hedemora Kvinnojour så att vi kunde genomföra denna kväll tillsammans med våra medarrangörer. Stora som små bidrag, sponsring eller gåvor uppskattas enormt mycket för oss som jobbar helt ideellt med att hjälpa utsatta kvinnor och barn.

Årets Kvinnojoursbakelse, som Wienerkonditoriet Hedemora har gjort och sålt.
5:- per såld bakelse har oavkortat gått till oss i kvinnojouren och vårat ideella arbete för att hjälpa utsatta kvinnor och barn.

Fredag den 24/11 gick vi tillsammans i ett långt fackeltåg genom Hedemora, förbi dess butiker med orangea hjärtan och marschaller utanför. Vi gick till Sveaparken och ett hjärta av marschaller. Hjärtat är fyllt med skor- för kvinnor som mist sitt liv i en nära och våldsam relation samt leksaker som fick symbolisera det gravidvåld som ökar så enormt mycket där ute, som vi vill uppmärksamma lite extra. Vi fick lyssna på vacker musik, fina tal och vi hade en tyst stund för dom kvinnor som lämnat oss på detta brutala sätt.

Tack för sång, tal och ljud: Christina, Kalle, Mira, Sara, Marie, Marina och Robban
Tack till Blåljuspersonal och Socialtjänsten-Hedemora Kommun 
Tack till alla våra jourkvinnor som var med och planerade, pratade med alla affärer i  Hedemora, delade ut hjärtan och marschaller . Ni är guld värda <3

Vi uppmärksammar FN’s deklaration mot avskaffande av mäns våld emot kvinnor, som hela Världen uppmärksammar.

Vi i Hedemora Kvinnojour gör det genom: Föreläsning – torsdag den 23/11 kl 18-20 med Jessica MacDowall Ljusmanifestation – fredag den 24/11 kl 16.30. Ett fackeltåg genom Hedemora som avslutas i Sveaparken med musik och korta tal. Blåljuspersonal kommer att delta runt Sveaparken. De finns med som en påminnelse om att det också är en del av deras vardag. VÅLD!

Vi hoppas att vi ses!

I helgen 11-12 november har vi haft mycket för oss i Hedemora Kvinnojour. Det är tur att vi är flera jourkvinnor som hjälps åt på olika håll. 

* Utbildning i Hedemora för nya jourkvinnor lördag och söndag.
* En föreläsning i Husby Församlingshem – En värld fri från våld.
* En vacker och klingande konsert i Husby Kyrka med Ensemble Eiradís. Tack för att vi fick vara med och lyssna. TACK alla som kom och gav en gåva.

Lördag 13/5 hade vi en utbildningsdag för våra kvinnor i Hedemora Kvinnojour. Vi hade en super bra dag tillsammans. ☀️
Det är viktigt att uppdatera och även umgås för att lära känna varandra ❤️
Under kvällen såg vi Eurovision 2023 och Loreen som blev historisk, genom att vara den första kvinna som vunnit Eurovision 2 ggr!!🤩Grattis till henne, Sverige och vinsten, så starkt!🫶🏼🎶🇸🇪

25 november
Internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor

Hedemora Kvinnojour uppmärksammade denna viktiga dag under flera dagar
21-27 november med olika föreläsningar samt en ljusmanifestation på Hökartorget.

”Vi hjälper varandra. Kvinnor hjälper kvinnor – det är ju det som det handlar om.”

En kvinnojour i Säter är under uppstart efter flera år utan. Initiativet är något som drivits på från politiker och tjänstemän. Christina Lindberg, Ingalill Frank och Marina Rappendal har samarbetat för att få igång en kvinnojour i Säters kommun.

Läs artikel i Södran här
Läs pdf med texten här

Christina Lindberg, Ingalill Frank och Marina Rappendal har samarbetat för att få igång en kvinnojour i Säters kommun.

Vi har tryckt upp träningskläder med vår fina logga. Stötta oss genom att handla!

Se sortimentet och handla här.

Några av jourkvinnorna från Hedemora deltog i Länsföreningens inspirationshelg 15-16 okober på Snöå Bruk om Hedersförtryck och våld. Läs mer om inspirationshelgen på länsföreningens sida.